30 november 2019
12:30

Referat: IFK Trelleborg - AIF Barrikaden

Samma lag som i de tidigare två matcherna.

När jag säger att vi i den här matchen gjorde vår klart bästa insats för dagen samtidigt som Filip gjorde en kanoninsats i målet så förstår ni att IFK Trelleborg, som också till slut skulle stå som slutsegrare i gruppen, trots en inledande förlust mot FC Plisat var riktigt bra.

Efter 1.45 tvingades Filip till en närmast omöjlig reflexräddning på ett avslut från en halvmeter efter lite flipperspel nära vår mållinje. När vi efter 3 minuter gjorde matchens första mål efter ett drömanfall som slutade med pass från Pontus till Jonas väcktes dock vissa förhoppningar. Det dröjde dock bara en dryg minut innan de kvitterade på frispark.

Därefter vidtog en synnerligen händelserik period. När ganska precis halva matchen gått hade Trelleborg ett anfall med tre hårda skott ur halvfria lägen där Filip alltså gav retur på två innan han behöll det tredje men samtliga gånger genom jättefina räddningar. De hade senare också både en ribba, en stolpe och en boll dansande på mållinjen innan de gjorde sitt matchavgörande mål efter 10.35.

Även om våra motståndare chansmässigt var otroligt överlägsna så kunde vi spelmässigt hela tiden hålla ganska jämna steg med dem och kanske, kanske kunde det slutat annorlunda och t.o.m. med en seger om de fått det röda kort de solklart borde fått när deras målvakt vid ställningen 1-1 var långt inne på vår planhalva i jakt på ett segermål. Vi bröt nämligen och Jonas skulle bara avancera ensam mot det tomma målet när han blev nerdragen.